Flere film

Her kan du se en række eksempler på de film, vi har lavet på vores rejser. Det er film som disse, der bruges i vores foredrag om ‘Europas unge aktivister’.

Ydunshaves motivation og vision

I 2014 forlod Fredrik hans liv i København for at blive økologisk landmand i Yduns Have på Samsø. I september 2014 besøgte vi Yduns Have for at finde ud af hvorfor Fredrik forlod computer arbejdet i den danske hovedstad og hvordan det er at være ung og økologisk landmand.

Dimitris’ kamp Lesbos

I 2015 kom der én million flygtninge til Europa. Cirka halvdelen, altså 500.000, af dem, kom til Europa over den græske ø Lesbos. Unge Dimitris fra Athen tog til Lesbos for at hjælpe de mange flygtninge og vi fulgte ham hen over nogle dage i forsøget på at forstå situationen bedre i Lesbos, men også for at forstå hvad der driver Dimitris til at hjælpe.

Det højrenationalistiske ungdomoprør

I efteråret 2015 besøgte vi Jean David fra ungdomsbevøgelsen Génération Identitaire i Nice. Vi tale med Jean David om hvordan Génération Identitaire skaber forandringer i Frankrig. Génération Identitaire har mere end 2.000 betalende medlemmer og langt flere supportere. De er kendt for deres stærke anti-immigrations holdninger og aktioner. Men vi mødtes ikke med Jean-David for at tale om bevægelsens politiske holdninger, men for at forstå hvordan de som bevægelse og organisation lykkes med at skabe forandringer i Frankrig.

Kunst skal skabe social fantasi – New world summit

I 2012 stiftede den unge hollandske kunstner Jonas Staal ‘New World Summit’ der er et alternativt parlament og topmøde for organistationer der lige nu står udenfor demokratiet. Det tredje topmøde blev i 2014 holdt i Rojava i det nordøstlige Syrien. Få dage efter Jonas Staals hjemkomst til Amsterdam fra Rojava, mødte vi ham til en snak om ‘New World Summit’ og hvordan kunst kan være et revolutionært redskab.

Podemos vil forandre Spanien

Den 15. maj 2011 startede en stor protestbevægelse i Spanien. Protestbevægelsen var utilfreds med EU og den spanske stats håndtering af den økonomiskekrise der betød nedskæringer på det offenlige budget, privatiseringer, fyringer og færre jobs generelt. Podemos er et nyt og ungt parti i Spanien og direkte afløber af den store protestbevægelse. Vi mødtes i efteråret 2015 med to unge aktivister i Podemos til en snak om Spaniens situation, hvad partiet står for og hvad fremtiden byder på.