Om Vores Europa

Under vores rejser laver vi online-undervisning, film, tekster og generelt forsøger vi at lave materiale, som gør det muligt for andre at få den samme viden, indsigt og oplevelse af Europa som vi selv får på vores rejser. Når vi ikke rejser, men er hjemme i Danmark, holder vi foredrag, workshops, debatter og undervisning, hvor vi ved hjælp af vores historier og møder, videomateriale og billeder tager unge med ud i Europa og lærer dem om den europæiske virkelighed gennem mødet med andre unge europæere.

Om Vores Europa

Rejse til Storbritannien

I foråret 2017 – april og maj – rejste vi rundt i Storbritannien: England, Skotland, Nordirland og Wales. Vi rejste for at finde ud af, hvad forskellige unge briter fra forskellige økonomiske, kulturelle og politiske baggrunde mener om deres personlige og deres lands situation efter at et snævert flertal stemte Storbritannien ud af EU i juni 2016. Men rejsen handlede ikke kun om Brexit. Den handlede om en britisk ungdomsgeneration, der skulle finde sit ståsted i en foranderlig tid. Den handlede om klasseforskel, nationalisme, generationsforskelle, fortid og fremtid, om udlængsel og fremmedgørelse og om at være vokset op i et rock’n’roll-land med stærke subkulturer.

Rejse #1 – Hvem er de Unge Europæere? – maj 2013 til maj 2014

På vores første undersøgende rejse besøgte vi 24 europæiske lande på 12 måneder for at undersøge spørgsmålet: hvem er de unge europæere? Vi kørte 25.000 kilometer, lavede flere end 500 interviews og boede privat i 100 forskellige hjem. Det var social ekstremsport af dimensioner og vi fik den vildeste forståelse af, hvad der skete for ungdommen i Europa, fra øst til vest og fra syd til nord. Vores ambition var at lære så mange som muligt at kende, høre deres historie og forstå deres situation ved at lade deres interesse og situation være udgangspunkt for vores samtale. Vi rejste altså ikke ud med et spørgeskema, hvor vi stillede de samme spørgsmål til alle, vi mødte. Nej, vi startede der, hvor de var og havde lange personlige og ærlige samtaler om dem, deres land, deres udfordringer og drømme.

Undervejs fulgte 2500 danske efterskoleelever vores rejse online i et Skype-undervisningsforløb. Klasser eller hele efterskoler brugte os som deres udsendte korrespondenter. Vi fortalte dem eksempelvis live fra Madrid om den økonomiske krise, der havde ramt ungdomsgenerationen hårdt.

Rejse #2 – Hvordan kan vi skabe forandringer i dag? – september 2015 til december 2015

Vores seneste rejse handlede om, hvordan man kan skabe forandringer. Vi mener, at vores generation kommer til at leve i en højdramatisk tid, og at vi unge ikke bare har muligheden, men også ansvaret for at blive en generation af afgørende change makers. På vores seneste rejse fra september til december 2015 besøgte vi Samsø, Istanbul, Athen, Lesbos, Palermo, Nice, Madrid, Amsterdam og Berlin, hvor vi mødte en række unge change makers, som engagerer sig i aktuelle problemstillinger, og alle laver forandringer på hver sin måde. Medieaktivister, selvforsynende landsby-iværksættere, demonstranter, nødhjælpsarbejdere og mange andre. Dette er samlet i foredraget ’Europa set fra ungdommens perspektiv’ og i historier, vi har udgivet her på siden.
Vi elsker at komme ud og møde folk personligt med vores historier og viden, og hvis du kunne være interesseret i at booke os til et foredrag på din skole, i din forening eller lignende, så må du endelig ikke tøve med at kontakte os.

Vores Europa - Rejsefortællinger om de nye europæere

Vores Europa indtil videre..

Siden maj 2014 har vi med udgangspunkt i begge vores rejser holdt flere end 200 foredrag for i alt flere end 25.000 unge mennesker. Vi har blandt andet været på højskoler, gymnasier, universiteter, efterskoler, biblioteker, Folkemødet på Bornholm, Europa-Huset og AOF-arrangementer. Vi har været inviteret til konference i Alpbach i Østrig, Berlin og Bruxelles. Vi har fortalt vores historier til aviser, blade og radio. Men vores store mål med vores arbejde er at skabe en større grad af udsyn, solidaritet og hårdtarbejdende optimisme i vores generation. Vi er heldige, at vi kan være mere end fuldtidsbeskæftigede med at arbejde dedikeret med Vores Europa og vi håber, at du vil kontakte os, hvis du på nogen måde synes, at vi kan samarbejde om at skabe debat, storytelling, refleksion og positiv forandring.

Europa-Parlamentets pris for det bedste ungdomsprojekt i Europa

Vores Europa blev i 2014 tildelt Europa-Parlamentets Charlemagne Youth Prize. Prisen bliver givet til årets bedste europæiske ungdomsprojekt. Vores Europa lå i konkurrence med flere hundrede projekter fra hele Europa som alle var blevet indstillet af de enkelte lande. Med prisen fulgte ey honorar på 5.000 € og muligheden for at deltage i flere internationale møder og konferencer om Europa og europæisk ungdomsarbejde.