Rejsefortællinger om de nye europæere

Vores Europa – Rejsefortællinger om de nye europæere af Elena Maria Askløf og Peter Laugesen udkommer den 29. september 2016. Bogen er en samling reportager fra to store dannelsesrejser i henholdsvis 2013-2014 og 2015.

Vores Europa

I Vores Europa – Rejsefortællinger om de nye europæere søger Elena Maria Askløf og Peter Laugesen at begribe, hvad ungdommens Europa er i dag. Gennem møder med unge i blandt andet Porto, Athen, Sarajevo, Fredrikstad og på Lesbos forsøger de at forstå, hvad denne ungdomsgeneration vil og tænker. En generation, der består af både franske nationalister, afrikanske migranter, privilegerede nordmænd, græske aktivister, kriseramte portugisere og krigstraumatiserede kroater.

Bogen er et vidnesbyrd fra et varmblodigt Europa, hvor menneskene, drømmene, angsten, dilemmaerne og visionerne lever og ånder for fuldt blæs. Rapporterende og reflekterende tager forfatterne læseren med ud på en omfattende rejse i den europæiske virkelighed, som har været deres hjem og liv de sidste tre år.

Erhvervsleder og formand for Europabevægelsen Stine Bosse om bogen:

»I netop den tid vi lever i nu, hvor sammenholdet er truet, hvor nationalismen har kronede dage, og hvor indsigt i og passion for hinanden er en mangelvare, er denne velskrevne, levende og varmblodige bog en gave for os, der er sultne og nysgerrige efter europæisk historiefortælling og for os, der ikke tror, at medierne og politikerne kan skildre hele historien.«