Foredrag og workshops

Lad os tale om Europa

Foredraget Lad os tale om Europa tager udgangspunkt i vores historier, film og billeder fra det Europa, vi har mødt på vores mange rejser siden 2013. Vi garanterer for engagement, inspiration og overraskende perspektiver i vores foredrag, hvor rejsehistorier kombineres med politisk analyse.

I marts 2019 kom vi hjem fra endnu en lang rejse, hvor vi gik i dialog med unge i hele Europa om de største problemstillinger i Europa lige nu, nemlig klima, identitet, migration, arbejdsløshed og EU’s fremtid. I foredraget indfører vi jer i Europas store udfordringer gennem historier og videoer om unge europæere, der enten er aktivistisk engagerede i disse problemstillinger eller personligt ramt af dem. Vi skal blandt andet til den spanske ørken, hvor en gruppe unge europæere lever off-grid i kampen for den bæredygtige omstilling. Vi skal forbi unge grækere, der med nye civile initiativer skaber et værdigt og samfundsengageret liv trods arbejdsløshed. Og når vi kommer til Polen viser den polske ungdom os, at højrefløjen og venstrefløjen har forskellige visioner for Europa; til højre ønsker man et lukket Europa opdelt i stolte nationer og til venstre ønsker man et åbent Europa forenet i mangfoldighed. Derudover sætter vi ansigt på udfordringer med nationalisme, migration og på hvad det vil sige at være ung i Europa i dag.

I foredraget viser vi film og billeder fra vores rejser og på den måde tager vi jer med helt ud i det levende Europa. Vi involverer jer løbende i oplægget ved at stille spørgsmål som diskuteres i grupper.

Hele arrangementet tager som udgangspunkt 90 minutter, men kan justeres efter behov og bloklængde. Ønsker man et længere arrangement eller en workshop, har vi også stof og koncepter klar til dette.

Vi kan moderere vores foredrag, så det passer til jer, hvis I eksempelvis arbejder specifikt med ungdomskultur, kulturmøder, demokrati, aktivisme, sprog eller flygtninge og migration.

 

Prisen for et arrangement varierer alt efter længde, form og antal deltagere.
Skriv til os og få et godt tilbud på kontakt@voreseuropa.dk
eller ring til os på 26544698.

Vi glæder os til at høre fra jer!