De unges Brexit

Her er en række film med unge briter, der udtaler sig om deres holdninger til, tanker om og forståelse af Brexit. Alle har de forskellige holdninger og perspektiver. Se, lyt, lær og reflektér. Der er meget at lære om politisk orientering generelt og Brexit konkret. Filmene kan oplagt bruges i undervisningssammenhæng.

Book Vores Europa til et foredrag om vores rejse rundt i mødet med unge briter og få sat ord, billeder og film på vores oplevelse af Ungdommens politiske opvågnen i Storbritannien.

Florence – Vi skylder verden

Florence er 21 år gammel, bor i Leeds og studerer fransk og arabisk. Vi besøgte Florence på hendes kollegieværelse. Florence fortæller i filmen om, hvordan den britiske historie betyder noget for hendes holdning til den britiske fremtid.

Macaulay – Vores lands sikkerhed

Macaulay er 21 år gammel og arbejder som snedker i atomubåds-værftet i Barrow-in-Furness. Vi mødte ham i et musikstudie, hvor han sammen med sit band var ved at indspille en ny sang. Macaulay fortalte os om hvad han stemte till Brexit-afstemningen og hvorfor.

Julia – Hvad er meningen?

Julia er 24 år gammel, arbejder med film og bor delvist i Dovenby og London. Hun er bærer af Storbritanniens helt særlige humor. Vi talte med Julia om de globale udfordringer som klimaforandringer og flygtningstrømme, to ting Julia bekymrede sig meget om. Vi mødte hende på hendes kontor, hvor hun fortalte os om, hvordan hun ser reaktionen på Brexit og hvad hun synes om de politikere, der styrer landet i dag.

Scott

Scott er kunststuderende, bor i Glasgow og er 23 år gammel. Han er liberal venstreorienteret. Vi besøgte Scott i hans lejlighed i Glasgow hvor han fortalte os om hvad Brexit-afstemningen efter hans mening egentlig handlede om, hvad han stemte og hvorfor.

Oliviah – Jeg vidste meget lidt

Oliviah er 23, bor i Wales hos sine bedsteforældre og arbejder i Swansea. Vi besøgte hende i hendes bedsteforældres hus og snakkede med hende om hvordan hun forholdte sig til Brexit-afstemningen. I filmen kommer Oliviah med en indrømmelse der gælder på vegne af mange unge briter.

Will – Uafhængighed og selvstyre

Will er 18 år gammel og studerer økonomi i Colchester. Will er medlem af Young Independence, UKIP’s ungdomsparti. Vi arrangerede et møde med ham ude på hans universitet. Will fortalte os blandt andet at han er imod multikultur, for ifølge Will er multikultur det samme som ingen kultur og ingen kultur skaber konflikter. I filmen her fortæller han om de problemer han ser ved EU og hvorfor Storbritannien derfor ikke skal være en del af unionen.

Flere film

Her kan du se en række eksempler på de film, vi har lavet på vores rejser. Det er film som disse, der bruges i vores foredrag om ‘Europas unge aktivister’.

Ydunshaves motivation og vision

I 2014 forlod Fredrik hans liv i København for at blive økologisk landmand i Yduns Have på Samsø. I september 2014 besøgte vi Yduns Have for at finde ud af hvorfor Fredrik forlod computer arbejdet i den danske hovedstad og hvordan det er at være ung og økologisk landmand.

Dimitris’ kamp Lesbos

I 2015 kom der én million flygtninge til Europa. Cirka halvdelen, altså 500.000, af dem, kom til Europa over den græske ø Lesbos. Unge Dimitris fra Athen tog til Lesbos for at hjælpe de mange flygtninge og vi fulgte ham hen over nogle dage i forsøget på at forstå situationen bedre i Lesbos, men også for at forstå hvad der driver Dimitris til at hjælpe.

Det højrenationalistiske ungdomoprør

I efteråret 2015 besøgte vi Jean David fra ungdomsbevøgelsen Génération Identitaire i Nice. Vi tale med Jean David om hvordan Génération Identitaire skaber forandringer i Frankrig. Génération Identitaire har mere end 2.000 betalende medlemmer og langt flere supportere. De er kendt for deres stærke anti-immigrations holdninger og aktioner. Men vi mødtes ikke med Jean-David for at tale om bevægelsens politiske holdninger, men for at forstå hvordan de som bevægelse og organisation lykkes med at skabe forandringer i Frankrig.

Kunst skal skabe social fantasi – New world summit

I 2012 stiftede den unge hollandske kunstner Jonas Staal ‘New World Summit’ der er et alternativt parlament og topmøde for organistationer der lige nu står udenfor demokratiet. Det tredje topmøde blev i 2014 holdt i Rojava i det nordøstlige Syrien. Få dage efter Jonas Staals hjemkomst til Amsterdam fra Rojava, mødte vi ham til en snak om ‘New World Summit’ og hvordan kunst kan være et revolutionært redskab.

Podemos vil forandre Spanien

Den 15. maj 2011 startede en stor protestbevægelse i Spanien. Protestbevægelsen var utilfreds med EU og den spanske stats håndtering af den økonomiskekrise der betød nedskæringer på det offenlige budget, privatiseringer, fyringer og færre jobs generelt. Podemos er et nyt og ungt parti i Spanien og direkte afløber af den store protestbevægelse. Vi mødtes i efteråret 2015 med to unge aktivister i Podemos til en snak om Spaniens situation, hvad partiet står for og hvad fremtiden byder på.